<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=410238003108880&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Kontakt
Menu
Kontakt
Skjermbilde-6

 

Nettverk som en tjeneste (NaaS)

 

Nettverk som en tjeneste (NaaS) kan beskrives som at man engasjerer én leverandør til å håndtere det man trenger av utstyr, lisenser, oppsett, overvåking 24/7, oppfølging og vedlikehold av nettverket.

For selskaper som ønsker seg et stabilt nettverk og internett som funker godt, uten å måtte trenge å tenke mer på det, er NaaS en ypperlig tjeneste.

Som kunde har du fleksibiliteten til å skalere opp og ned, alt ettersom hvordan bedriften utvikler seg. Du trenger ikke å tenke på å måtte oppgradere utstyret når det blir gammelt, fornye lisenser, eller være bekymret for nedetid. Du får full kontroll og en fast månedlig pris å forholde deg til.

 

Hva er nettverk som en tjeneste?

Nettverk som en tjeneste (NaaS) kan beskrives som at man engasjerer én leverandør til å håndtere det man trenger av utstyr, lisenser, oppsett, overvåking 24/7, oppfølging og vedlikehold av nettverket. For selskaper som ønsker seg et stabilt nettverk og internett som funker godt, uten å måtte trenge å tenke mer på det, er NaaS en ypperlig tjeneste.

Som kunde har du fleksibiliteten til å skalere opp og ned, alt ettersom hvordan bedriften utvikler seg. Du trenger ikke å tenke på å måtte oppgradere utstyret når det blir gammelt, eller være bekymret for nedetid. Du får full kontroll og en fast månedlig pris å forholde deg til.

Vi anser en NaaS-løsning litt som å drive restaurant, se beskrivelsen litt lengre ned.

Hva er fordelene?

  • Du får en stabil og pålitelig nettverksløsning som er avgjørende når du kjører dine forretningskritiske systemer i skyen. Typisk kan dette være ERP, CRM, printere, produksjonsapplikasjoner, kassaløsninger, o.l.
  • Alt du trenger å koble til internett har full dekning med høyhastighetsinternett
  • Du unngår store investeringer ved at du slipper å binde kapital i utstyr
  • Minimalt med administrasjon – kun én faktura i måneden
  • Vi benytter vår egen svært brukervennlige men avanserte webplattform, for drift og monitorering av nettverket ditt. Kanskje du synes det er interessant å følge med? Denne heter UpStacked og er også tilgjengelig for deg som kunde, slik at du får et visuelt innblikk i infrastrukturen din.

Hva gjør vår løsning unik?

BlueTree bistår noen av verdens ledende selskaper innen sine respektive industrier. Vi designer og jobber på løsninger som benyttes i både samfunns- og virksomhetskritisk infrastruktur, i inn- og utland.

Løsningen vi tilbyr er tilsvarende som noen av verdens største selskaper stoler på, med samme nivå av sikkerhet. Forskjellen er at vi tilbyr dette til en brøkdel av prisen og tilgjengelig for SMB-markedet.

Hvordan gjør vi det?

Stikkordet er stordriftsfordeler. Vi investerer i noe av det nyeste og beste utstyret tilgjengelig på markedet. Gjennom dette kan vi tilby nærmest ubegrenset kapasitet, noe som igjen gjør at vi kan tilby dette til selskaper som ellers ikke ville hatt mulighet til å benytte seg av denne type utstyr. Stordriftsfordeler i dette tilfellet betyr at vår nedbetalingstid blir mindre jo flere kunder som benytter seg av løsningen.

Hvordan fungerer det i praksis og hva er inkludert?

Vi utforsker hva ditt selskaps behov er ved å undersøke lokalene og hvor mange ansatte dere har. Dette er ingen stor oppgave og noe vi normalt kan utføre fra vårt eget kontor. Deretter sender vi utstyret til dere ferdig oppsatt (konfigurert). Når det er mottatt kommer vi og monterer utstyret - og dere er i gang (Plug and Play).

Hvordan det hele fungerer i praksis og hva som er inkludert, kan nesten beskrives som å drive en restaurant:

Brannmur (dørvakten)

En brannmur er som en dørvakt som står mellom datamaskinen og internett. Brannmuren har en gjesteliste som brukes for å sjekke identiteten til alle som skal inn i nettverket. Brannmuren passer på hvilke datapakker som kan få lov til å komme inn og hvilke som skal stenges ute fra nettverket. Brannmuren sørger for at du har VPN-tilkobling som kobler kontorer på forskjellige steder sikkert sammen.

Svitsjer (kjøkkensjefen)

En svitsj har en avgjørende rolle i forvaltningen av trafikken i et datanettverk. En svitsj er som en kjøkkensjef i nettverket og dirigerer datapakker til riktig destinasjon slik at alle får servert det de skal ha. Dette kan være datapakker til enheter som PC-er, servere, printere eller annen type maskinvare som er koblet på internett.

Trådløse aksesspunkter (servitører)

Trådløse aksesspunkt er som servitører, de er bindeleddet mellom kablet nettverk og trådløst nett (WiFi). Fra disse aksesspunktene kan man opprette ett eller flere nettverk som igjen gjør at man kan få internett (WiFi) på kontorer, hoteller, arenaer og lignende. Aksesspunkter henges normalt i taket rundt om i lokalene for å sikre dekningen.

BlueTree (restaurantsjefen)

BlueTree kan betegnes som restaurantsjefen som sikrer at hele restauranten fungerer sømløst. Vi tar oss av alt av det administrative, HR, i tillegg til å sikre totalopplevelsen. Som ansvarlig for HR er det vår oppgave sørge for at produkter som dørvakten, servitøren eller kjøkkensjefen har det godt, slik at vi plukker opp problemer før de inntreffer. Skal noen av produktene gå av med pensjon, sikrer vi at de blir erstattet i god tid. BlueTree monitorer totalopplevelsen 24/7 og tar nødvendige grep gjerne før det trengs.

Som restaurantsjef har BlueTree også totalansvaret for sikkerheten. Som kunde av løsningen er du ivaretatt og du vil, i tillegg til den fysiske infrastrukturen, nyte godt av det samme avanserte skybaserte sikkerhetsløsningene som noen av verdens største selskaper bruker. Våre løsninger blokkerer cybertrusler før de noen gang når nettverket eller endepunktene dine (mobiler, nettbrett, PC-er, o.l).

-

Interessert i å finne ut hvordan du kan redusere kostnadene og sikre nettverket?

Kontakt oss under