BlueTree Bloggartikkel

Fra visjon til virkelighet

Jean-Paul, daglig leder og gründer av BlueTree, har opplevd mye i karrieren sin. Dette har gjorthan til en selvsikker gründer som vet hvordan kultur, ansatte og tjenesteleveranse skalharmoniseres.

Reisen til Oslo startet i Paris for så å gå videre til Sverige, London og tilbake til Sverige igjen førhan endelig endte opp i Oslo. Oppholdet på disse stedene har påvirket yrkesvalg, og vært tilstor inspirasjonen for hvordan BlueTree i dag fungerer som et selskap.

- Jeg tror at jeg har hentet mye inspirasjon fra min tid i London. Sjefen min der var som en avoss og hun inspirerte meg skikkelig for hva som skal til for å være en god leder. Jeg tenkte formeg selv at en dag så ville jeg bygge et selskap med flat struktur for alle ansatte.
- Hun hadde klart å bygge et team med en utrolig lagånd og yrkesstolthet. Alle følte seg ansvarlige for teamets prestasjon og ytet alltid det lille ekstra for kunden. Det var en følelse avekte vennskap og en sterk motivasjon at oppnå mer. Det var på den tiden jeg skjønte at vekstvar alles rettighet og plikt, og jeg begynte å tro at jeg kunne bli CCIE. Hun trengte ikke å styre eller sette press på oss. Ledelsen var bare der for å støtte teamet og bidra til å fjerne hindringer. Dette teamet ble til en av de beste og mest lønnsomme leveransesentrene til et velkjent globalt konsulentfirma

Under utdannelsen bestemte Jean-Paul seg for å ta et utvekslingsår gjennom ERASMUSprogrammet. Valget falt på Sverige.

- Sverige som samfunn gjorde meg hekta, det var ikke like hierarkisk som i Frankrike. å oppleveen så flat struktur var virkelig “eye-opening”.

Det var ingen tilfeldighet at Jean-Paul endte opp med å flytte til Norge. Han verdsatte norskeverdier og den norske kulturen. Ifølge han selv tar det lenger tid å bygge tillit med nordmenn,hvilket gjør relasjonen mer verdifull.

"Jeg kom til Norge for å bidra til dette fantastiske samfunnet og å etablere langvarigerelasjoner."

Etter noen år i forskjellige IT bedrifter var tiden inne for å starte et eget selskap. Jean-Paul villestarte et selskap som ikke fokuserte på fakturering av flest mulig timer, men et selskap som varrik på integritet og empati. Ikke bare i tjenesteleveranse, men også i kundeforhold ogsamhandling med kollegaer.

Visjonen for BlueTree var å skape en kultur og et miljø der folk øker sin selvtillit og låser oppsine drømmer. Et sted hvor drømmer blir til mål, og mål blir til prestasjoner gjennom arbeid ogdedikasjon. Det er utrolig hva vi kan oppnå når alle på laget er ivrige etter å vokse og levere sittbeste.

BlueTree startet uten finansiell kapital eller kunder. Veien var ikke lett, men å være uavhengigga oss mulighet til å fokusere på å realisere visjonen og bygge det som trenges for å leveretjenester med kvalitet.

- Uten investorer ble vi ikke tvungen til å lage snarveier for å skape ROI, og var fri til å velgeteknologiene og prosjektene vi ønsket å jobbe med.

I dag eies selskapet av sine ansatte. Det er fortsatt uavhengig, økonomisk sterkt og har etablert rike relasjoner med mange gode kunder. BlueTree investerer kontinuerlig i slagkraftig nyteknologi.

- Vi var en av de første selskapene som kjøpte DNA-Center og hele SDA-settet, og gir internopplæring på denne teknologien. Dette var ikke et krav fra en bestemt kunde, men vi ønsket åfå dyp kunnskap om løsningen og lære fordeler og ulemper for å kunne bedre rådgive vårekunder.

Når han blir spurt om hva slags mennesker kunneha passet inn som konsulent hos BlueTree, svarerhan at de må være proaktive og selvstendige.

" Vi kan lære bort nettverksdesign til omtrent allesom vil, men vi kan ikke lære bort integritet. Våreansatte må være sultne på læring og villige til å tarisiko. Vi leter etter de som drømmer stort og somønsker å investere i sin egen fremtid og vekst. Det er det som må til for å bli en av oss."
Share:
...

SISTE innlegg