BlueTree Bloggartikkel

Brettspill møter nettverksbygging

Man hadde kanskje ikke trodd at brettspill og nettverksbygging har så mye til felles, men hvis vispør Alexander så er han kjapt ute med å forklare nettopp hvorfor hobbyen hans har noenlikheter med det han driver med til daglig hos oss i BlueTree.

- Jeg liker taktiske spill der man må bruke logikken for å lykkes. Det er kanskje derfor jeg trivesså godt med nettverksbygging, siden det minner meg om et puslespill. Du må sette sammenalle brikkene for å oppnå noe.

Nettverksbygging var ikke førstevalget da Alexander skulle velge karrierevei. Tanken var åjobbe med programmering, men etter et møte med skjebnen så kom han ikke inn påførstevalget sitt på høyskolen. Istedenfor bestemte han seg for å jobbe med sveising i enindustriell setting. Etterhvert kom han inn på et studieprogram som hadde tett samarbeid medCisco Networking Academy, hvor han fikk god opplæring i Cisco-nettverket. Reisen fra Sverigetil Norge skjedde etter studietiden, da hans norske kjæreste fikk jobb.

Den første jobben han fikk etter studietiden var noe som kanskje ikke hadde passet en som varnyutdannet. Men han tok utfordringen og fikk bruk for sin industrielle kompetanse til å navigerehverdagen i et stort industrielt selskap, som et bindeledd mellom selskapet han jobbet iog leverandørene de brukte.

Likevel følte Alexander en mangel på utfordringer, siden han ikke fikk jobbet direkte mednettverksdesign. Tilfeldigvis så var Jean-Paul en innleid konsulent der han jobbet. De fant tonenraskt.

- Jeg begynte å se opp til Jean-Paul profesjonelt og han var åpenbart veldig dyktig inettverksbygging. Jeg tenkte til meg selv at jeg ville også drive med sånt og det neste steget i karrieren min burde være der jeg kunne drive med det han og BlueTree gjorde.

Etter å ha tatt en prat med Jean-Paul om de personlige og profesjonelle målene så fikkAlexander en invitasjon til å komme å jobbe i selskapet. Fordelen med en karriere her er at manhar muligheten til å utvikle seg, mer enn bare sertifiseringsmessig. Det gjøres også mye internopplæring i ting man er interessert i og vil utforske selv. Ofte så kan du finne Alexander i lab-ensom vi har på kontoret der han liker å utforske nye metoder og måter å bygge nettverk på.

- Andre er kanskje litt for fokusert på faktueringstimer der man har et mål om å faktuerekundene så mye som mulig,

mens vi har fokus på både å prøve nye ting selv og å utvikle osssertifiseringsmessige. Det er nettopp det som skiller oss ut fra de andre konsulterendeselskaper.

Målet vårt er å være top of market og ikke bare selge gamle ideer og konsepter, når vi heletiden kan være nysgjerrig og utvikle vår kompetanse med fersk og ny teknologi.

Det blir lett å gjøre når vi har sånne som Alexander. Det handler ikke bare om en ni-til-fem-jobb,men å være en del av noe større enn seg selv. Utenfor jobb og brettspill, så driver Alexandermed å lese seg opp til den høyeste Cisco-sertifiseringen: CCIE. Noe som vi gleder oss stort til!

Share:
...

SISTE innlegg