<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=410238003108880&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Kontakt
Menu
Kontakt

Mitt første år i BlueTree: Alexander Olofsson

av Alexander Olofsson, den 15.04.19 10:06

Før jeg begynte i BlueTree i november 2018 jobbet jeg som nettverksservicemanager i et stort globalt industriselskap. Min rolle var interessant, og tillot meg å jobbe med spennende prosjekter som involverer interessante teknologier som SD-WAN, sky-arkitektur og industrielle nettverk. Jeg utviklet en god følelse av hvordan teknologien passer i det store bilde, men jeg følte at jeg trengte å kunne dykke dypere inn i detaljene. Jeg trengte å få en bedre forståelse av en komplett løsningslivssyklus fra å identifisere forretningsbehov og å designe og implementere løsningen. Men viktigst, jeg trengte å få mer teknisk ekspertise og praktisk erfaring for å føle meg trygg i å forfølge mitt mål om å bli en nettverksekspert. Det er derfor jeg bestemte meg for å starte i BlueTree.

På min første dag var det selvfølgelig ekstra stas å se at laptop, kontoer, e-post, osv. var klare, og at jeg ikke trengte å bruke tid på den "klassiske første uka" hvor man må hele tiden lete etter folk for å opprette alle nye kontoer og tilganger. Jeg ble tildelt en mentor, og vi begynte umiddelbart å lage MIN vekstplan. Min mentor insisterte på at denne planen var ment å støtte meg i å nå mine egne mål og oppfordret meg til å &quot;drømme stort&quot;. Vi diskuterte mine ambisjoner og langsiktige visjoner, og hva jeg ønsket å oppnå profesjonelt i de kommende 3-5 årene. Vi tok utgangspunkt i mine langsiktige mål for å tydelig identifisere det jeg trengte å oppnå i det kommende året, og videre brøt det ned i kvartalsmål. Å ta et stort og ambisiøst mål og kutte det inn i mindre og forståelige blokker, fikk meg til å se klart hvordan jeg realistisk kunne nå mitt ambisiøse mål. Jeg antar at jeg kunne si at denne øvelsen hjalp meg til å forvandle min store drøm til et mål og en konkret plan for å nå det. Jeg visste akkurat hva jeg trengte å gjøre, ogmentoren min skulle hjelpe meg.

I løpet av min første uke utførte jeg flere labber designet for å finne ut av hva mine sterke og svake sider er innen nettverk. Det ga meg et godt innblikk i mine fokusområder for de følgende ukene. Jeg hadde tid til å fokusere på å gjøre mye labbing og trening. For posisjonen jeg var I på det tidspunktet i karrieren min, så ga det mening å fokusere på å få CCNP-sertifisering gjennomført og få litt mer teknisk praksis på både virtuelle og fysiske labber. CCNP var mitt mål for første kvartal 2019, og jeg klarte å fullføre dette målet fem uker etter at jeg startet.
Da jeg allerede hadde fullført mitt opprinnelige mål, bestemte vi oss for å revidere vekstplanen min for å justere tidslinjen for mine kommende mål. Jeg elsket at hvor fort jeg skulle nå målet mitt, var helt opp til meg. Jo mer innsats jeg legger inn, jo mer støtte vil teamet gi meg.

DSC08823-4

Mitt neste mål var å begynne å dykke ned i software definerte nettverk (SDN), SD-Access og SD-WAN. Jeg hadde allerede erfaring med SD-WAN, men SD-Access var helt ny for meg, som det er for de fleste i bransjen for øyeblikket.
I løpet av den første måneden fikk jeg muligheten til å bli med i kundeprosjekter og jobbet med noen tekniske leveranser, med støtte fra min mentor og veileder. Kombinasjonen av labøvelser og erfaring fra å bidra på kundeprosjekter og leveranser gjorde at fremskrittene gikk raskt.

Jeg ble mer komfortabel med metodene og utviklet ferdighetene som kreves for å levere et nettverksprosjekt. Jeg skrev HLD, LLD, Build Plan og endringsplan, min mentor ga meg kontinuerlig tilbakemelding, og noen få (ganske mange) versjoner senere, ville mine dokumenter bli godkjent, og jeg ville bli med i implementeringsarbeidet. Det er utrolig hvordan gode metoder kan ha så stor innvirkning på kvaliteten på en levering.

De neste månedene ble brukt til å gjøre mye på vår SD-Access lab flettet med ulike oppgaver for kunder. Jeg har også brukt mye tid på å lete etter og bruke SD-Access trening som Cisco treningsvideoer, design guider, whitepapers, beste praksis, distribusjons guider og mer. Disse ressursene sammen med en fysisk lab for å prøve og feile, og teste alle mulige scenarier drev meg til et avansert nivå av SD-Access på svært kort tid. BlueTree har en full SD-Access lab og jeg ble oppfordret til å bygge, ødelegge og reparere så ofte som mulig for å bli kjent med så mange feilscenarioer som mulig og mestre teknologien. Dette kom til god nytte kort tid etter.

Tre måneder inn i mitt første år på BlueTree, begynte jeg å konsultere stillinger for kunder. Begge mine rådgivende stillinger er tungt omdreinet rundt SDN og SD-Access spesielt. Jeg føler at «onboardingsprosessen» hos BlueTree virkelig hjalp meg med å bygge bro over hullene og føle meg trygg på å gi nettverkskunnskap til kundene mine som synes å sette pris på det.

Jeg fortsetter å jobbe med mine mål med støtte fra min mentor og teamet mitt. Jeg er glad for å se at jeg aldri har noen nedetid; Jeg sitter aldri og lurer på hva det neste jeg skal fokusere på er. Jeg vokser hver dag. I tillegg til kundeprosjekter, forbereder jeg meg for CCIE labeksamen.

Jeg antar at jeg forteller deg mer om det i mitt neste innlegg.

Temaer:Karriere

Comments