<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=410238003108880&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Kontakt
Menu
Kontakt

Brettspill møter nettverksbygging

av BlueTree Team, den 24.06.19 22:11

DSC08823-2

Man hadde kanskje ikke trodd at brettspill og nettverksbygging har så mye til felles, men hvis vi spør Alexander så er han kjapt ute med å forklare nettopp hvorfor hobbyen hans har noen likheter med det han driver med til daglig hos oss i BlueTree.

- Jeg liker taktiske spill der man må bruke logikken for å lykkes. Det er kanskje derfor jeg trives så godt med nettverksbygging, siden det minner meg om et puslespill. Du må sette sammen alle brikkene for å oppnå noe.

Nettverksbygging var ikke førstevalget da Alexander skulle velge karrierevei. Tanken var å jobbe med programmering, men etter et møte med skjebnen så kom han ikke inn på førstevalget sitt på høyskolen. Istedenfor bestemte han seg for å jobbe med sveising i en industriell setting. Etterhvert kom han inn på et studieprogram som hadde tett samarbeid med Cisco Networking Academy, hvor han fikk god opplæring i Cisco-nettverket. Reisen fra Sverige til Norge skjedde etter studietiden, da hans norske kjæreste fikk jobb.

Den første jobben han fikk etter studietiden var noe som kanskje ikke hadde passet en som var nyutdannet. Men han tok utfordringen og fikk bruk for sin industrielle kompetanse til å navigere hverdagen i et stort industrielt selskap, som et bindeledd mellom selskapet han jobbet i og leverandørene de brukte.

Likevel følte Alexander en mangel på utfordringer, siden han ikke fikk jobbet direkte med nettverksdesign. Tilfeldigvis så var Jean-Paul en innleid konsulent der han jobbet. De fant tonen raskt.

- Jeg begynte å se opp til Jean-Paul profesjonelt og han var åpenbart veldig dyktig i nettverksbygging. Jeg tenkte til meg selv at jeg ville også drive med sånt og det neste steget i karrieren min burde være der jeg kunne drive med det han og BlueTree gjorde.

Etter å ha tatt en prat med Jean-Paul om de personlige og profesjonelle målene så fikk Alexander en invitasjon til å komme å jobbe i selskapet. Fordelen med en karriere her er at man har muligheten til å utvikle seg, mer enn bare sertifiseringsmessig. Det gjøres også mye intern opplæring i ting man er interessert i og vil utforske selv. Ofte så kan du finne Alexander i lab-en som vi har på kontoret der han liker å utforske nye metoder og måter å bygge nettverk på.

DSC08477-2

- Andre er kanskje litt for fokusert på faktueringstimer der man har et mål om å faktuere kundene så mye som mulig, mens vi har fokus på både å prøve nye ting selv og å utvikle oss sertifiseringsmessige. Det er nettopp det som skiller oss ut fra de andre konsulterende selskaper.

Målet vårt er å være top of market og ikke bare selge gamle ideer og konsepter, når vi hele tiden kan være nysgjerrig og utvikle vår kompetanse med fersk og ny teknologi.

Det blir lett å gjøre når vi har sånne som Alexander. Det handler ikke bare om en ni-til-fem-jobb, men å være en del av noe større enn seg selv. Utenfor jobb og brettspill, så driver Alexander med å lese seg opp til den høyeste Cisco-sertifiseringen: CCIE. Noe som vi gleder oss stort til!

Temaer:Karriere

Comments