<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=410238003108880&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Kontakt
Menu
Kontakt

4 grunner til at synlighet i IT-infrastrukturen er avgjørende

av Sebastian Myrseth, den 05.05.20 14:56

exhausted-mid-adult-male-technician-against-server-RK85ANF

Enten du overvåker IT-infrastrukturer som en MSP (Managed Service Provider), eller internt, er overvåking og effektiv styring av infrastrukturen avgjørende for å drive et optimalt IT-miljø. Her er fire grunner til hvorfor.

4 grunner til at synlighet i IT-infrastrukturen er avgjørende

Det er en rekke strategier du bør vurdere når du skal redusere og eliminere IT-kostnader, og ønsker å finne den beste måten for bedriften å administrere IT-infrastrukturen. 

Å implementere ny teknologi som gir bedre synlighet kan derfor bidra til at virksomheten sparer mye tid og penger. Forbedring av IT-infrastrukturen og kutt i IT-kostnader kan likevel være en utfordring. Så før du implementerer en strategi, tenk over følgende påstander først: 

 • Vi håndterer for mange verktøy samtidig 
 • Alle verktøyene vi bruker fører til høye lisenskostnader
 • Vi bruker for mye tid på arbeidsoppgaver 
 • Jeg er bekymret for mangelen på IT-synlighet
 • Vi er konstant underbemannet 

Hvis du kjenner deg igjen i noen av utsagnene over, er det på tide å vurdere og optimalisere driftsplattformen din. Her er fire grunner til hvorfor plattformen bør endres, og hvordan synlighet i IT-infrastrukturen vil ha en positiv innvirkning gjennom hele verdikjeden.

1. Reduserte lisenskostnader

Har du egentlig tenkt nøye over lisenskostnadene som påløper for alle verktøy og programvare virksomheten bruker? Vi vet at høye lisenskostnader for bruk av ulike verktøy er en kjent smerte, men det er en måte å få god kontroll over dette på.

Gjør en komplett oversikt over varelageret, hvilke verktøy og programvare dere har, og hvordan hele infrastrukturen ser ut. Ved å gjøre dette unngår du å betale for kapasitet du ikke bruker eller trenger, og du får god oversikt over bruken av serverlagring og nettverkskomponenter.

Ved å for eksempel sentralisere datasentre, servere og nettverk til en administrert skytjeneste, kan virksomheten oppleve reduserte lisenskostnader og mindre administrasjonsressurser.

2. Forbedret teamarbeid og effektivitet

Vi vet at enkelte tror og er redd for at det å senke og eliminere lisensavgiftene kan ha en negativ innvirkning på virksomhetens supportteam. Sannheten er at betydelige kostnadsreduksjoner som er godt gjennomtenkt, og ikke minst planlagt, gjør at teamet ditt kan bruke mer tid på verdifulle oppgaver, noe som igjen påvirker organisasjonen som helhet.

Normaliteten for mange store virksomheter er blandet bruk av on-prem løsninger, og hybrid- og skyløsninger. Men ved å oppgradere dagens verktøy og systemer til et moderne alt-i-ett portal sikrer du mer transparens i supporteringen.

På den måten kan du også automatisere tidkrevende oppgaver og få en mer synlig infrastruktur, noe som også vil føre til høyere tilfredshet blant ansatte. Gjennom full synlighet kan teamet ditt fokusere på verdi og forretningsmessige mål, snarere enn å kjenne på begrensning og frustrasjon.

3. Reduserte driftskostnader

Dersom virksomheten har som mål å forbedre IT-infrastrukturen, sørge for å velge en multi-tenant løsning. Her er fire fordeler til hvorfor:

 1. Du kan håndtere hundrevis av infrastrukturer fra samme plattform
 2. Delt infrastruktur fører til lavere kostnader da det ikke er behov for å legge til flere applikasjoner og programvare
 3. Konfigurasjonsendringer kan gjøres automatisk
 4. Og du kan vise all data relevant til kundenes infrastruktur i et globalt dashboard 

   

  4. Redusert nedetid 

Regelmessig helsekontroll og overvåking av infrastrukturen er avgjørende for virksomhetens produktivitet og bunnlinje. God synlighet betyr at du enkelt kan feilsøke og identifisere problemer raskere.

Målet bør alltid være å levere etter beste evne, og ved å administrere IT-infrastrukturen kan du enklere forstå eventuelle korrelasjoner. I tillegg, det å ha tilgang til kritisk informasjon hjelper dermed ikke bare virksomheten, men vil også ha en positiv innvirkning på sluttbrukeren.

Synlighet i IT-infrastrukturen lar deg systematisere og samkjøre viktige forretningsmessige mål når det gjelder nettverksmiljøet, og balansering av risiko, pris og funksjonalitet.

Har din virksomhet som mål å forbedre synligheten i infrastrukturen?

BlueTree tilbyr en alt-i-en sentralisert driftsplattform som knuser SLA-krav for å øke lønnsomheten på driftskontraktene dine. Enten du ønsker sette ut driften til BlueTree, en tredjepart, eller drifte selv, står vi klare til å hjelpe deg!

Kontakt oss

Temaer:bluetreeupstacked

Comments